Кривбасводоканал на захисті інтересів добросовісних платників

16 листопада у Довгинцівському районі проходив традиційний рейд серед боржників. Працівники КП «Кривбасводоканал» обстежували будинки приватного сектору, в яких накопичились значні суми боргу за водопостачання або мешканці яких користувались водою, за яку ніколи не платили жодної копійки. Мова йде про так звані «нульові» будинки, в них ніхто не прописаний, але проживати можуть по декілька чоловік. Відповідно, послугою вони користуються нелегально. А значить ставить їх у нерівні умови з добросовісними платниками.

Саме до одного з таких будинків по вулиці Янки Купали завітали контролери та слюсарі КП «Кривбасводоканалу».  На законних підставах вони мали встановити у колодязі пломбу на ввід аби призупинити можливість безоплатного користування водою. В момент візиту комунальників декілька агресивно налаштованих людей, що представились мешканцями «нульового» будинку, почали проганяти їх та ображати. Аби уникнути сутичок, фахівці водоканалу викликали до місця подій поліцію.

З приїздом правоохоронців риторика людей змінилася, але вони так і не змогли надати жодних документів, які б підтверджували їх право як споживачів отримувати послугу. Як наслідок – водопостачання  будинку було обмежено.

Ще в одному з будинків й досі не повернуто борг у сумі понад 8 тисяч гривень. В колодязі свого часу комунальники поставили пломбу та обмежили послугу. Але боржники втрутились у роботу мережі і продовжували її отримувати. За що й були відключені від водопостачання.

КП «Кривбасводоканал» звертається до усіх мешканців міста з проханням будувати відносити з підприємством у правовому полі, а боржникам – вчасно вносити плату за воду і укладати договір реструктуризації. Кривбасводоканал завжди готовий до компромісу. Деталі можна дізнатись за телефонами: 499-15-75 або 067-659-15-75.