Кривбасводоканал закупив сотні нових кришок для накриття колодязів

Проблема крадіжок кришок люків каналізаційних та водопровідних колодязів не втрачає своєї актуальності. Щодня вона додає не лише містянам, а й КП «Кривбасводоканал» зайвого клопоту. Боротьба зі зловмисниками – справа правоохоронців, водоканалу ж лишається боротися з наслідками їх дій.

З початку цього року невідомими було викрадено 248 кришок люків, які належать КП «Кривбасводоканал». По кожному з фактів зникнення комунального майна подані заяви до поліції. Найбільше кришок крадуть у Металургійному та Покровському районах.

Власним ресурсом та завдяки коштам міського бюджету Кривбасводоканал вже накрив більше тисячі колодязів. На черзі нові партії кришок. Криворізька влада виділила 1 мільйон гривень на їх придбання. На сьогоднішній день уже закуплено 400 поліетиленових кришок та 282 чавунні. В планах закупівля ще сотень герметичних кришок.

Минулого тижня Кривбасводоканал вже встановив близько 20 кришок на колодязях біля Жовтневого ліцею та дитячого садочку №243.

Що стосується накриття колодязів біля житлових будинків, то підприємство вбачає раціональним використання нового підходу  у цій роботі – в першу чергу будуть накриватись колодязі біля тих будинків, де відсутні борги за послуги водопостачання та водовідведення. Добросовісні платники мають відчувати турботу підприємства, а у боржників має з’явитись додатковий стимул для погашення заборгованості.