Бригади КП «Кривбасводоканал» працюють цілодобово

Безперебійна робота в напружених умовах – такі щоденні будні ремонтних бригад КП «Кривбасводоканал». Окрім того, що водопровідні та каналізаційні мережі міста давно потребують модернізації, на погіршення їх стану останнім часом стали впливати додаткові чинники.

Це відсутність гарячої води, зниження об’ємів водокористування, завдяки чому забезпечувалась краща пропускна здатність трубопроводів та вимивання накопиченого сміття, та відміна у травні цього року «Правил прийому стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України» №37 та відміна «Правил прийому стічних вод в каналізаційну мережу м. Кривого Рогу» №2202. Дані нормативні акти встановлювали обмеження для споживачів по скиду у каналізацію забруднюючих речовин та у разі перевищення їх допустимих норм давали право водоканалу застосовувати штрафні санкції.
Фахівцями КП «Кривбасводоканал» був розроблений та направлений до виконкому Криворізької міськради новий проект Правил, який до сьогоднішнього дня не розглянутий.

Нажаль, зараз усі підприємства, що надають послуги у сфері водопостачання та водовідведення позбавлені важелів впливу на порушників. Це призвело до того, що каналізаційні мережі стали забруднюватися ще більше, Кривбасводоканалу доводиться витрачати на очистку стоків більше реагентів, електроенергії та залучати до прочистки колодязів більше бригад.

Щодня на мережах міста задіяні 22 ремонтні бригади, які борються з засміченнями трубопроводів та витоками води. Робота комунальників не припиняється навіть вночі – за станом мереж слідкують 8 бригад диспетчерської служби. Цього не завжди достатньо для усунення усіх аварійних ситуацій.

КП «Кривбасводоканал» має надію, що споживачі стануть більш цивілізовано користуватися каналізацією, штат підприємства поповниться новими фахівцями та з часом з’явиться актуальна для нових реалій нормативна база.