Перш ніж нарікати на роботу комунальників, задумайся, чи не являєшся ти частиною проблеми

Колосальні борги мешканців заважають Кривбасводоканалу вчасно усувати аварії.

Станом на 1 серпня 2017 року мешканці міста заборгували за послугу водопостачання та водовідведення 121,73 млн.грн. Левову частку цієї суми складає борг жителів багатоквартирних будинків — 108,43 млн.грн, решта — несплачені кошти від мешканців приватного сектору.

Невтішними лідерами по накопиченню боргів у багатоповерхівках є населення Саксаганського (24,6 млн.грн), Покровського (26,1 млн.грн.) та Тернівського (15,9 млн.грн.) районів.

У приватних домоволодіннях найбільші суми боргу мають Центрально-Міський (3,4 млн.грн), Покровський (2,8 млн.грн) та Довгинцівський (2,5 млн.грн) райони.

Нажаль, споживачі не розуміють, що такий стан речей напряму впливає на можливість Кривбасводоканалу діяти вчасно у позаштатних ситуаціях. Від кожної гривні залежить як вчасно ремонтні бригади зможуть виїхати на ліквідацію пориву трубопроводу, витоку каналізації, наскільки масштабним може бути оновлення застарілих інженерних мереж та чи вчасно отримають заробітну плату слюсарі, оператори, машиністи та усі робітники водоканалу.

Особливо проблема боргів дає про себе знати в часи значних навантажень, коли кількість поривів по місту зростає, проте на їх вчасне та повне усунення Кривбасводоканал не має достатніх ресурсів.

Перш ніж нарікати на роботу комунальників, задумайся, чи не являєшся ти частиною глобальної проблеми, від якої страждає все місто!